Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:444, Did:0, useCase: 3


Uzsākts H.Paukša lugas „Vai mana cūka pie jums nav bijusi?” iestudējums

Redakcija
Redakcija

Kādā lauku ciematā, sauktā par Utopu ciemu, kur valda panīkums, intrigas un skumjas, pēc darba ārzemēs atgriežas vietējais biznesmenis! Brīnumainā kārtā viss visapkārt tūlīt atdzīvojas – neveiksminieks iegūst labu darbu, mīlētāji beidzot satiekas, pat telefona sakari, ko nojaukusi kāda nekaunīga cūka, atkal tiek atjaunoti un pēkšņi viss ir vislabākajā kārtībā! Šoreiz gan tas notiek uz skatuves, jo režisori Andris Zeibots un Gunta Kusiņa Dramaturgu teātrī uzsākuši darbu pie Hermaņa Paukša jaunākās lugas, utopiskās komēdijas „Vai mana cūka pie jums nav bijusi?” iestudējuma.

................................................................................................................................................................................................................

“Šī luga man ir kā dīvaina atkalredzēšanās ar sen jo sen, manas jaunības laika mākslā piekoptu utopiskas dzīves slavinājumu, kad pozitīvie varoņi atnāca un visu sakārtoja atbilstoši kolektīvai vēlmei, kad neticamais tika pasniegts kā pieredzētais, vēlamais – kā esošais. Šādā, vismaz 40-50 gadus senatnīgā griezumā tad arī vēlos izveidot visu šo jautro pasākumu,” saka izrādes inscenējuma autors Andris Zeibots.

“Protams, izrādē mēs nenodarbosimies ar sociālu mītu ražošanu. To atstāsim veco laiku ideoloģijas pārziņā. Mēs tikai uz brīdi "iecelsim" šādas domāšanas modeli mūsdienās un palūkosim - vai kopš tiem laikiem tiešām tik daudz kas ir mainījies ļaužu uztverē? Varbūt, ka apziņas nostūros joprojām rosās vēlme pēc "pozitīvi apliecinošās" mākslas? Izsaku hipotēzi, ka rosās gan, un vēl kā! Jo citādi taču nevarētu izskaidrot dažādu saldkaislo seriālu popularitāti!” par topošo iestudējumu saka A.Zeibots.

Lomās šajā lugā darbosies Dramaturgu teātra 15.studijas audzēkņi, kuriem šī būs trešā, diplomdarba izrāde. Studijas audzēkņu pulku šajā iestudējumā papildinās un pieredzē dalīsies arī Dramaturgu teātra aktieri Antra Legzdiņa, Inga Ivanova, Kristīne Auzāne, Linda Zaksa, Artūrs Zemdega un Rolands Ratfelders.

Lugu „Vai mana cūka pie jums nav bijusi?” studijas audzēkņu draugiem, radiem un citiem interesentiem vairākās izrādēs būs iespējams noskatīties š.g. septembrī.

Dramaturgu teātris šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Rīgā, K. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas). Vairāk informācijas par teātri un biļešu iegādes iespējām skatīt šeit: Dramaturgu teātris | Neatkarīgais teātris un...